26/04/2009

Watford

Tak si mohu odškrtnout další krásné místo v Anglii. I když jak se to vezme, z města jsem kromě školy a silnic neviděl vůbec nic. Takže jsem si nemohl udělat lepší obrázek o městě, které je známé svým vzestupem i pádem fotbalového klubu, kde se dokonce angažoval slavný zpěvák Elton John.


Watford jsem navštívil z důvodu Kick-boxového turnaje, kterého jsem se zúčastnil. Samozřejmě jako divák a doprovod Wojteka, který byl do turnaje přihlášen. Již cestou tam bylo na Wojtkovi vidět, jak pomalu a jistě jeho nervozita vstoupá, což se prohloubilo ještě zjištěním, že se nám druhé auto ztratilo. Naštěstí časová ztráta nebyla tak velká a do místa konání jsme dorazili včas. Dle rozpisu mělo přijít na řadu nejdříve 5 ženských a poté 8 mužských fightů. Trochu se to ale pomíchalo a po dvou ženských zápasech přišly dva mužské, poté zbylé ženské a mužské souboje. Bohužel nikde nebylo poznamenáno, kdo patří do jaké váhové kategorie ani o jaké výkonostní kategorie se jedná, i proto jsme možná byli někdy zklamáni mužským zápasem, který přišel bezprostředně po ženském. Trochu mě mrzel zápas dvou mladých dravců, kteří do sebe šli velice agresivně. Publikum, kterého v stísněné školní hale mohlo být kolem 300, neskutečně jásalo. Bohužel jeden z kickboxerů neudržel nervy na uzdě, nechal se vyprovokovat a po nahození na lana obdaroval soupeře hlavičkou, který mu to vrátil (a pokud jsem to dobře pochopil, oba dva byli diskvalifikováni a zápas ukončen). Po tomto souboji si vzal mikrofón do ruky trenér prvně hlavičkujícího zápasníka, který se omlouval za chování svého svěřence, čímž sklidil od publika velký potlesk. 

Poté již přišel na řadu Wojtek. Proti sobě měl zdatného bojovníka, který pocházel z pořádajícího klubu a v publiku to bylo velice znát. Po prvním vyrovnaném kole přišlo druhé, ze kterého máte možnost vidět záběry. Wojtek tam je penalizován jedním strhnutým bodem za atakt kolenem do hlavy. V zápětí dostává tvrdý direkt, který ho dostal až na zem a je počítán. Z toho se oklepal a vrátil do zápasu.



Třetí a poslední kolo je bohužel již v režii soupeře, který Wojtka drtí velice tvrdými a přesnými zásahy. Ten nejtvrdší přichází do oblasti jater, po kterém je zápas předčasně ukončen. Přivolaný doktor zkontroloval zdravotní stav. Wojtek je ale tvrdý chlapík a odchází z ringu po svých. Z jedné strany bylo vidět v jeho očích velké zklamání z prohraného zápasu, na druhou stranu velká úleva, která se dostavila po jeho prvním velkém fightu.

Následuje vrchol večera, sedmikolový souboj dvou "big black men", který se ale stal velkým představením jednoho z nich. Již od počátku je vidět velká převaha, která graduje až zesměšňováním soupeře a užíváním si každé jeho chyby. V průběhu 6. kola, po opakovaném volání doktora a na jeho doporučení, je zápas ukončen. Pás, o který se v tomto fightu bojovalo, zůstal určitě po právu ve správných rukou. Jen toho nesportovního chování bylo dle mého vkusu přespříliš, bohužel to nejspíš k takovým sportům patří a i proto je to tak oblíbená atrakce.


2 comments:

  1. Anonymous27/4/09 08:02

    pěkné, Fando...
    i tvůj literární duch nabývá na objemu :-)

    Petr

    ReplyDelete
  2. Jsem se totiž nechal trochu unést, ale chtěl jsem vám to co nejvíce přiblížit ;-)

    ReplyDelete