13/04/2009

New Forestem to začalo

Dalším místem poznání se stavá národní park New Forest. První delší test v podobě řidičských a navigačních dovedností nás zkouší nebo spíše školí hned na prvních mílích. Projíždíme Andoverem, již zde bloudím mapou a jen těžko vyhledávám ten správný kruháč, podle kterého bychom se zorientovali. Po dvaceti minutách se dostáváme z Andoveru, bohužel ale na opačné straně než chceme. Pokus číslo dvě je již úspěšnější, ale i přesto na některých kruháčích děláme více koleček, než je nutné. Konečně jsme na správné silnici a první cílovou stanicí se pro nás stává městečko Lyndhurst, které je jakýmsi centrálním místem New Forest National Park. Dle kolony aut jsme přesvědčeni o správné trase. Dokonce i značka nás upozorňuje na případnou zácpu. Bohužel v té době jsme měli půlkilometrou kolonu za sebou.  

Přes Lynhurst už projíždíme bez větších problémů a zapícháváme to na prvním parkovišti, kde se už otvírá příroda ve své plné kráse. Všude okolo se povalují, pasou nebo jen odpočívají divocí koně a krávy. Po delší procházce kolem Lynhurstu se vracíme do auta a vydáváme se za další atrakcí New Forestu. Jak je vidno, někdy nebylo jednoduché proje,t a proto je v celém parku nařízena maximální rychlost 40mil.

Po další necelé hodince strávené v autě přijíždíme k Buckler's hard. Bohužel jsme se sem dostali dost pozdě a vstupní brána už byla uzavřena. Východ je chráněn magnetickým zámkem, takže při odchodu návštěvníků zachytáváme uzavírající se vrátka a nezjištně se dostáváme dovnitř (dalších 5liber k dobru). Tato historická vesnička z 18. století prozrazuje tajemství dávného stavění lodí a rybaření.

Další zastávkou se pro nás stává přímořské město Lymington. Je to jedno ze tří měst, kde se pomocí trajektu můžete dostat na ostrov Isle of wight. Po procházce přístavem přestavujeme náš přepravní kočár Volkswagen Golf na spací místnost.  

Po promrzlé, skoro nevyspalé noci se celí rozlámaní vydáváme dále podél pobřeží. Ve městě Highcliffe se nachází stejnojmenný zámek postavený mezi léty 1831 a 1835 lordem Stuart de Rothesay. Říká se, že je to jedno z nejromantičtějších míst a je tedy velice vyhledávané pro svatební obřady. Jejich cena se pohybuje od 650 do 3500 liber. Tak pokud nevíte kde a máte pár přebytečných chechtáků, mohu jen doporučit. :-)


Ještě jsme si prošli pobřeží v Christchurch a závěrem naší výpravy jsme se vrátili do New Forest, abychom se mohli ještě podívat do Moors Valley Country park, kde se nachází stromové lanové centrum Go Ape. Zaplatíte 25 liber, projdete několika minutovým školení a můžete vyrazit na dráhu. Bohužel je nutné objednat se po internetu. Je to totiž stále plně obsazené, ale i přes tuto smůlu je zde dost atrakcí na vyblbnutí a po dvou vyčerpávajících dnech jsme za to možná byli i trochu rádi. Pro představu přidávám odkaz na jedno z reklamních videí

Utahaní jsme se ještě zastavili v Salisbury, abychom dokoupili vodu na občerstvení. Bohužel o Velikonocích je otevřeno jen pár obchodů, ale různých hypermarketů, supermarketů a potravin se to netýká.

No comments:

Post a Comment