26/05/2009

Windsor

Windsor je městečko poblíž Londýna. Hlavní dominantou je hrad Windsor castle, který je největším obývaným hradem na světě a který se stal dalším útočištěm mých cest. Společně s Buckinghamským palácem v Londýně a Holyrood Palace v Edinburghu je jednou z oficiálních rezidencí britské monarchie.

Již před vstupem jsme si museli vystát asi půlhodinovou frontu. Studentské vstupné činilo docela vysokých 14 liber. Pak už jen projít detektorem kovu a kvízem:-) jednoho z bezpečáků a byli jsme uvnitř. Při odpovědi na otázku odkud jsme, se mu totiž rozzářila očka. Ihned se s námi dal do řeči. Musel se nám pochlubit, že byl v Praze před týdnem. Vyjmenoval pár známých hospod, které navštívil. Prohodil několik českých slovíček. Vůbec mu nevadilo, že fronta před jeho detektorem pomalu ale jistě narůstá. Naštěstí jsme se mu po několika minutách vytrhli že spárů, konečně jsme byli za hradbami. 
 

Počasí, jak jsem si už v Anglii zvykl, bylo opět fantastické :-)


Chtěl jsem vám udělat i pár fotek z krásného vybavení hradu. Bohužel je zde přísný zákaz focení, což potvrzovali i hlídači, kteří se pohybovali v každé místnosti.


Jednou z dalších atrakcí města je Windsorské kolo, ze kterého musí být krásný výhled na hrad a řeku Temži, bohužel jsme se k němu nedostali, snad někdy příště... Zajímavostí je, že kolo je smontováno pouze od jara do podzimu.


No comments:

Post a Comment